top of page
D4B0DA93-92E0-4082-A4DA-52CCB5EC0D59_1_201_a.jpeg

Innerlijke ontdekkingsreizen
Carlijn als lichaamsgericht therapeut in de natuur

Om te ontdekken en te ervaren wat mag worden gevierd, erkend, gekoesterd en losgelaten
Voor ouder&kind, gezin of volwassene 

Voor wie?
Kind
Ouder&Kind
Gezin
Volwassene

Omgeving Nijmegen


Wat gaan we doen?
We gaan samen op reis om schatten, hobbels en gaten te ontdekken. We komen vanzelf tegen wat er te ontdekken valt op dat moment. Ik geloof dat wat je ook tegenkomt, dat het je uiteindelijk allemaal dichterbij jezelf kan brengen. Dichter in verbinding met je bruisende unieke jij én de ander. We onderzoeken op lichte en speelse wijze verschillende lagen zoals gevoel, gedrag, overtuiging, betekenis en beleving. Ik gids naar de ontdekkingen en ondersteun om zelf te gaan voelen wat met de ontdekkingen gedaan mag worden. Misschien heb jij of hebben jullie iets te omarmen, plat te stampen, overboord te gooien, te kietelen, te troosten of ergens heel hard mee te headbangen.

In de buitenlucht gaan we in beweging. 
De precieze vorm stem ik altijd af met het moment en het kind, de volwassene of het gezin. Van actieve bewegingsspellen en ravotten tot wandelen, gesprek en symbolische oefeningen. Het actief gebruik maken van de natuur is een groot onderdeel van elke samenkomst. 
Meer concrete vormen waarmee ik werk lees je bij werkwijze

 

Hoe vaak?
We beginnen met een eerste samenkomst. Afhankelijk van wat we tegenkomen op de reis en welke afslagen je wilt nemen, kunnen meerdere samenkomsten passend zijn.  Welke vragen en situaties?
Een ontdekkingsreis sluit aan als het resoneert. Of iets resoneert is iets wat je voelt, en minder een rationele gedachte. Hieronder vind je een aantal scenario's om wat beeld te geven. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact op en dan denk en voel ik graag met je mee! 
 

Kind & volwassene

- Ik zit niet lekker in mijn vel
- Ik wil graag te weten komen waar ik blij van word
- Ik voel mijn lijf niet meer zo goed
- Ik zit veel in mijn hoofd
- Ik wil meer vertrouwen in en op mezelf

- Ik wil ontdekken waar ik van ontspan
- Ik heb iets naars beleeft en dat wil ik graag een plekje geven

- Ik wil mijn hoofd, hart, lijf en ziel graag meer met elkaar verbinden 

Als je minder in je flow zit, of als dingen minder stromen kan je daar last van hebben. Een ontdekkingsreis kan inzicht geven over wat je ervaart en hoe dingen in verbinding met elkaar staan. Ook kan het richting geven aan je volgende stap om te helen. Soms is alleen al het kort aanraken of aankijken van een vleugje van je vuur en blijdschap voldoende om weer stappen te zetten. 

- Ik ben nieuwsgierig naar mijn vuur en bruisende levensenergie.

- Ik ben benieuwd wat er nog meer te ontdekken valt over mezelf.

- Ik wil oefenen om meer in het hier-en-nu te zijn. 
- Ja ik wil mijn schatten ontdekken! 

Het hoeft niet nodig te zijn om last of een probleem te ervaren om dichter bij je eigen bruisende levensenergie te komen. Integendeel zelfs. Een overdaad aan schatten kan worden ontdekt vanaf een bergtop. Wie weet wel meer dan vanuit een dal. 

 

Ouder&Kind en Gezin
- We missen verbinding onderling. 
- Onze positieve interacties zijn ondergesneeuwd door negatieve patronen. 

Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Het ervaren van de positieve dingen van het leven samen kan dan lastig zijn. De verbinding is misschien weinig voelbaar. 
Een ontdekkingsreis voor gezin of ouder&kind is om ondergesneeuwde schatten opnieuw te ervaren en nieuwe te ontdekken. Wie weet vinden we nog verstopte liefde of verborgen lol. 

 

- We zijn nieuwsgierig naar onze verbinding.
- We zijn benieuwd naar onze interactiepatronen.
- We willen meer begrijpen wat de ander beweegt. 
- Ja wij willen schatten ontdekken!

Hoe leuk is het om bewust stil te staan bij de verbinding onderling. Om samen woorden, beelden en beweging te geven aan jullie unieke krachten als gezin en deze op die manier te vieren. Op speelse wijze ga je samen ontdekken hoe jullie reageren op elkaar, wat ieder beleeft en wat hierin prettig is en wat minder prettig. Een ontdekkingsreis kan een boost geven, inzicht vergroten en de band versterken. 

 

Tarieven samenkomsten
Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op ontdekkingsreis kunnen als ze dat willen. Daarom hanteer ik een prijsrange en kan je zelf bepalen wat je kan missen. 
Ook is er de mogelijkheid om bij te dragen aan een reis voor iemand die het echt niet kan betalen. Het uitgestelde koffie principe. Als je wat meer te besteden hebt, kun je iets meer betalen als donatie. Je bepaalt zelf hoeveel dit is. Dit komt in het potje voor Toekomstige Reizigers. Zodra er in dit potje genoeg zit (minimumrange) voor een reis, kan ik deze gratis aanbieden aan iemand of een gezin die het zelf niet kan bekostigen. 
 

Één op één:        € 58 tot € 73 per uur
Ouder&kind:      € 63 tot € 78 per uur

Gezin:                  € 70 tot € 85 per uur

Mocht je niet de middelen hebben om te betalen, twijfel alsjeblieft niet om contact op te nemen. Dan kijken we samen naar mogelijkheden. 
 

Vergoedingen
Ik word niet vergoed. 
Vanuit PGB is vergoeding in sommige gevallen (deels) mogelijk.

bottom of page